2014 m. gegužės 21 d., trečiadienis

Savanorė Agnė dalinasi įspūdžiais iš vaikystės šalies a.k.a. vaikų literatūros skyriaus


Mes, savanoriai, lankėmės bibliotekos „Vaikų literatūros skyriuje“. Pagrindinis mūsų tikslas šiandien buvo prisidėti prie vykdomos akcijos „Rašau Donelaitį“, kuri buvo paskelbta per Nacionalinę bibliotekų savaitę, balandžio 23 dieną. Jos tikslas iki metų pabaigos skirtingiems žmonėms perrašyti K. Donelaičio „Metus“. Taip pat norima, kad jie būtų iliustruoti rašančiųjų piešiniais. Taigi, mes, savanoriai, tęsėme šio kūrinio perrašymą. Taip pat norėtume paskatinti ir kitus bibliotekos lankytojus užsukti ir į „Vaikų literatūros skyrių“ bei prisidėti prie šios gražios akcijos.
Tuo mūsų linksmybės nesibaigė. Atradome jaukią vaikystės šalį – žaisloteką. Kokių tik ten nėra žaislų. Radome ir lėlių vežimaitį su lėlėmis, ir lyg iš vaikystės atkeliavusias kaladėles, dėliones, garsinius žaidimus, minkštus žaislus. Dar labiau pralinksmino „triukšmaujančios“, įvairius garsus skleidžiančios knygos. Tai mus ne tik pralinksmino, bet ir paskatino susimąstyti, ką galima padovanoti bibliotekai. Juk jai reikalingos ne tik knygos, bet ir kokybiški žaislai, žaidimai. Taip pat susipažinome su įėjimą į žaisloteką saugančiu didžiuliu ir  sunkiu meškinu.
Šiandien mes labai linksmai praleidome laiką „Vaikų literatūros skyriuje“. Galime paneigti mitą, kad vaikai nemėgsta skaityti, ar neskaito. Kol mes viešėjome šiame skyriuje, čia apsilankė, ėmė knygas tikrai daug vaikų. Žinoma, nuo technologijų nepabėgsi, juk ne miške gyvename, tad daug jaunuolių naudojosi ir šiame skyriuje pastatytais kompiuteriais, bet tai nėra blogai, nes jie yra knygų apsuptyje.


Dalinamės keletu užfiksuotų akimirkų:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą