2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Savanorė Agnė apie įdomių susitikimų dieną



        Šiaulių apskrities P. Višinskio viešojoje bibliotekoje vyko Jaunimo darbo centro renginys. Prasidėjus moksleivių vasaros atostogoms, jauni žmonės ypač domisi darbo paieška ir su tuo susijusiais klausimais. Taigi „Jaunimo erdvėje“ viešėjo Jolanta Bagdonavičienė, Šiaulių jaunimo darbo centro vedėja. Ji susirinkusiam motyvuotam jaunimui patraukliai, šmaikščiai pristatė įvairias profesijas, kalbėjo apie įsidarbinimą po vidurinės mokyklos ar aukštosios baigimo, taip pat aptarė darbo vasarą ypatumus, galimybes.
Šiaulių „Jaunimo darbo centro“ vedėja aptarė svarbiausius pasirengimo etapus, siekiant įsidarbinti. Pasakojo apie gyvenimo aprašymo ir motyvacinio laiško rengimą, daromas klaidas, pateikė realius pavyzdžius. Taip pat buvo aptartos didžiausios ar dažniausios pokalbyje su darbdaviu daromos klaidos.
      Jaunimas skatintas lankytis Šiaulių „Jaunimo darbo centre“, nes ten teikiama visa informacija apie įsidarbinimą, rengiami seminarai ir paskaitos, teikiama pagalba rengiant CV ir motyvacinį laišką, taip pat nemokamas šių dokumentų spausdinimas. Centro vedėja taip pat pasakojo apie vykdomus projektus aptarė bendradarbiavimo su P. Višinskio viešąja biblioteka. Susidomėjusiems buvo išdalinti lankstinukai su visa būtina informacija.
        P. Višinskio bibliotekoje įsikūrusios „Jaunimo erdvės“ renginyje taip pat dalyvavo policijos Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto bendruomenės pareigūnės Danutė Jakubkienė ir Jūratė Beržinskienė. Jos susirinkusiems žmonėms pristatė darbą policijoje. Kasdienę veiklą, jos kryptis. Agitavo prisijungti prie savanorystės policijoje. Pasakojo, kokia veikla reikėtų užsiimti, taip pat skatino tapti policijos rėmėjais. Pristatė, kad minėta veikla dažniausiai yra viešosios tvarkos palaikymas įvairiuose masiniuose renginiuose. Šiems savanoriams suteikiama teisė patruliuojant nešiotis ginklą, tad prieš atsirinkdami žmones policijos pareigūnai kruopščiai patikrina kiekvieną norintį. Patikrinami ir policijos rėmėjai, kurie kartu su pareigūnais rengia stovyklas, vasaros užimtumą vaikams, paaugliams, jaunimui. Taip policija vykdo prevenciją, siekia, kad kuo mažiau jaunų žmonių būtų gatvėse, vartotų svaiginamąsias medžiagas, darytų nusikaltimus ar taptų pažeidėjais.
Į „Jaunimo erdvę“ susirinkę žmonės ne tik visko atidžiai klausėsi, bet ir domėjosi realiomis karjeros galimybėmis tiek Šiaulių regione, tiek Lietuvoje, taip pat ne vienas dalyvis susidomėjo galimybe tapti policijos rėmėju.
       Taigi įdomių ir naudingų susitikimų dieną P. Višinskio bibliotekoje savanoriai Rasa, Monika, Erika, Liudas, Evaldas ir Agnė smagiai ir svarbiausia naudingai praleido popietę „Jaunimo erdvėje“. Iš lektorių gavo naudingų žinių, kurios padės darbo paieškose.





2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Pasivaikščiojimas po Ch. Frenkelio vilą

        Sunku patikėti, bet jau prasidėjo penktoji ir paskutinė savanoriavimo savaitė. Per šį laikotarpį savanoriai suorganizavo "Posūkis-galvosūkis"orientacinį žaidimą, taip pat dalyvavo renginiuose  P. Višinskio bibliotekoje ir Aklųjų bibliotekos Šiaulių filiale.
        Šiandien savanorių laukė ne ką mažiau smagi diena. Teko pamankštinti kojas ir nupėdinti iki Ch. Frenkelio vilos, kurią kartu su aklųjų bibliotekos lankytojais išsirinkome kaip vieną iš objektų, kurių 3D maketus norėtume atspausdinti. Mūsų užduotis buvo  nufotografuoti Chaimo Frenkelio vilos stogą, kuris kai įdėmiau pažiūri yra labai įdomus, su daug kaminų, atbrailų ir kairėje pusėje esančiu mielu bokšteliu. Padarytos nuotraukos turėtų būti siunčiamos kaip papildoma informacija 3D modelius maketuojančiai ir spausdinančiai įmonei.





Savanorė Agnė apie įvykusį „Posūkis-galvosūkis“ orientacinį žaidimą



Šiaulių apskrities P. Višinskio bibliotekoje savanoriaujantis jaunimas kelias savaites stropiai dirbo, galvojo, rengė užduotis, rūpinosi jų apipavidalinimu, bendravo su rėmėjais ir ruošėsi svarbiai dienai – birželio 5. Tądien įvyko savanorių organizuotas smagus renginys „Posūkis-galvosūkis“. Tai vienas iš bibliotekoje įsikūrusios „Jaunimo erdvės“ vykdomo projekto „Veikime kartu“ renginių.
Renginio dieną oras buvo puikus, švietė saulė. Dalyvauti atvyko net vienuolika komandų, nors norinčių buvo daug daugiau, tad renginys tikrai pavyko. Viskas prasidėjo nuo besišypsančių akylų stebėtojų pasiskirstymo į punktus (stoteles), kuriuose dalyviai atliko tam tikras iš anksto parengtas užduotis (tokių stotelių buvo 16).
Renginys prasidėjo 1330, kai buvo išleistos pirmosios komandos. Renginio organizatoriai buvo gerai apgalvoję ne tik trasą (komandos išleidžiamos į priešingas puses), bet ir laiką (komandos startuoja intervalais, kad nebūtų grūsčių). Taip pat maršrutui buvo parinktos įdomios ir garsios Šiaulių vietos. Bet jos pateiktos labai smagiai vaizdu (įdomus, netikėtas objekto fragmentas) ir žodžiu, raštu (smagus eilėraštukas apie ieškomą vietą). Kiekviename vokelyje, kurį gaudavo komanda buvo ir dėlionės kvadratėlis, kurį reikėjo saugoti iki žaidimo pabaigos. Visos renginyje dalyvavusios komandos buvo ne tik originalios (pavadinimai buvo įdomūs, netikėti), bet ir sportiškos ir greitos. Kai kurioms atlikti nurodytas užduotis ir įveikti gana painų savanorių parengtą maršrutą pakako valandos.
Renginys „Posūkis-galvosūkis“ nebūtų buvęs toks smagus be apdovanojimų. Juos skyrė net keletas Šiauliuose įsikūrusių įmonių. Tai UAB „Rūta“, kurios gaminamais saldainiais vaišinosi ir buvo apdovanoti dalyviai. Taip pat UAB „Citma“, kurios dovanoti vaisiai ne tik atgaivino po aktyvios objektų paieškos karštą dieną, bet ir tapo puikiomis dovanomis kiekvienai komandai. Žinoma, atgaivos suteikė ir AB „Gubernija“ padovanotos giros gėrimo „Du ožiukai“ skardinės. Be rėmėjų renginys tikrai būtų blankesnis. Taigi, mes, P. Višinskio bibliotekos savanoriai ir renginio „Posūkis-galvosūkis“ organizatoriai, norime nuoširdžiai padėkoti rėmėjams. 



Ruošiami prizai.
Ruošiamos užduotys.



Ruošiamės komandų registracijai
Pralaimėtojų nebus!
Savanorė Rasa pristato žaidimo taisykles.
Susirinko gausus būrys dalyvių.

Užduotis prie auksinio berniuko.
Užduotis su žydų antkapiais.













Puiki diena sušlapti fontane:)
Graibstom po 17 ct., kad gautume kitą nuorodą.



Mums buvo smagu!
Ar moki užsirišti batus?

Piešiam dviratį.
Lankstome laivelį.

Komandos rašė palinkėjimus bibliotekai.
Paskutinė užduotis delionė.

SUN G6 komanda.

KURMIAI KOSMOSE.

KAWAII komandos merginos.

DRĄSŪS, STIPRŪS, STORI.

Laimėtojai IS'AI!



2014 m. birželio 4 d., trečiadienis

Savanoriauti saldu ir kuo mes šiuo metu užsiimam

Ši savaitė savanoriams labai ypatinga. Jau ryt vyks „Posūkis-galvosūkis“ žaidimas, kurį organizuojame kartu su Jaunimo erdve, esančia P. Višinskio viešojoje bibliotekoje. Savanoriai itin kruopščiai dirbo ruošdami užduotis, kad visi smagiai praleistų laiką. Galime pasidžiaugti, kad orientacinio žaidimo vaizdinės ir tekstinės užuominos jau paruoštos, prizai ir siurprizai jau Jaunimo erdvėje laukia dalyvių ir nugalėtojų!

P. S. Savanorių moto -  jei iš pradžių tau nesiseka ar nėra idėjų, suvalgyk šiek tiek šokolado! Pas mus jo visada yra, taigi gera nuotaika niekada nedingsta!





2014 m. birželio 2 d., pirmadienis

„Posūkis galvosūkis“ per RS2 radiją!



   Pirmadieno vidurdienį Jaunimo erdvės atstovės Rasa Nemanienė, Solveiga Remeikaitė ir savanoris Evaldas dalyvavo RS2 radijo laidoje „Pokalbis su dienos svečiu“. Per šiek tiek mažiau nei pusvalandį, laidos dalyviai kalbėjo apie jaunimo erdvę, pristatė „Veikime kartu“ projektą, bei  birželio 5-ąją vyksiantį „Posūkis-galvosūkis“ orientacinį žaidimą. 
        „Veikime kartu“ projekto vadovė Rasa ir projekto vykdytoja Solveiga, klausytojams papasakojo apie atviros jaunimo erdvės idėją ir veiklos pobūdį. Kad tai yra vieta, skirta jaunimui nuo 14-29 metų, tačiau joje leisti laiką kviečiami visi norintys. Atėjus į šią erdvę galima jaukioje aplinkoje daryti namų darbus, rašyti projektus ar  užsiimti įvairia mėgiama veikla (groti gitara, gurkšnoti kavą ar arbatą ir pan.). Tačiau tai nėra vien pasyvi zona. Radijo laidos metu buvo užsiminta apie jaunimo erdvėje vykdytus užsiėmimus, tokius kaip piešimas prieskoniais. Taip pat buvo kalbėta apie būsimas veiklas, kurios sudaro projekto „Veikime kartu“ branduolį, t.y. „Nekrapštyk nosies vasarą“, „Į mokyklą eiti nebijau“ ir kartu su savanoriais organizuojamą „Posūkis-galvosūkis“ žaidimą. Pastarajį pristatė vienas iš „Bibliotekos jaunimui“ savanorių Evaldas Jurgelevičius. Jis klausytojus suintrigavo papasakodamas apie organizacinius renginio užkulsius, kad savanoriai intensyviai ruošiasi kurdami įvairias užduotis, fotografuodami Šiaulių vietas. 


Dalinamės radijo laidos įrašu: