2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Savanorė Agnė apie įdomių susitikimų dieną



        Šiaulių apskrities P. Višinskio viešojoje bibliotekoje vyko Jaunimo darbo centro renginys. Prasidėjus moksleivių vasaros atostogoms, jauni žmonės ypač domisi darbo paieška ir su tuo susijusiais klausimais. Taigi „Jaunimo erdvėje“ viešėjo Jolanta Bagdonavičienė, Šiaulių jaunimo darbo centro vedėja. Ji susirinkusiam motyvuotam jaunimui patraukliai, šmaikščiai pristatė įvairias profesijas, kalbėjo apie įsidarbinimą po vidurinės mokyklos ar aukštosios baigimo, taip pat aptarė darbo vasarą ypatumus, galimybes.
Šiaulių „Jaunimo darbo centro“ vedėja aptarė svarbiausius pasirengimo etapus, siekiant įsidarbinti. Pasakojo apie gyvenimo aprašymo ir motyvacinio laiško rengimą, daromas klaidas, pateikė realius pavyzdžius. Taip pat buvo aptartos didžiausios ar dažniausios pokalbyje su darbdaviu daromos klaidos.
      Jaunimas skatintas lankytis Šiaulių „Jaunimo darbo centre“, nes ten teikiama visa informacija apie įsidarbinimą, rengiami seminarai ir paskaitos, teikiama pagalba rengiant CV ir motyvacinį laišką, taip pat nemokamas šių dokumentų spausdinimas. Centro vedėja taip pat pasakojo apie vykdomus projektus aptarė bendradarbiavimo su P. Višinskio viešąja biblioteka. Susidomėjusiems buvo išdalinti lankstinukai su visa būtina informacija.
        P. Višinskio bibliotekoje įsikūrusios „Jaunimo erdvės“ renginyje taip pat dalyvavo policijos Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto bendruomenės pareigūnės Danutė Jakubkienė ir Jūratė Beržinskienė. Jos susirinkusiems žmonėms pristatė darbą policijoje. Kasdienę veiklą, jos kryptis. Agitavo prisijungti prie savanorystės policijoje. Pasakojo, kokia veikla reikėtų užsiimti, taip pat skatino tapti policijos rėmėjais. Pristatė, kad minėta veikla dažniausiai yra viešosios tvarkos palaikymas įvairiuose masiniuose renginiuose. Šiems savanoriams suteikiama teisė patruliuojant nešiotis ginklą, tad prieš atsirinkdami žmones policijos pareigūnai kruopščiai patikrina kiekvieną norintį. Patikrinami ir policijos rėmėjai, kurie kartu su pareigūnais rengia stovyklas, vasaros užimtumą vaikams, paaugliams, jaunimui. Taip policija vykdo prevenciją, siekia, kad kuo mažiau jaunų žmonių būtų gatvėse, vartotų svaiginamąsias medžiagas, darytų nusikaltimus ar taptų pažeidėjais.
Į „Jaunimo erdvę“ susirinkę žmonės ne tik visko atidžiai klausėsi, bet ir domėjosi realiomis karjeros galimybėmis tiek Šiaulių regione, tiek Lietuvoje, taip pat ne vienas dalyvis susidomėjo galimybe tapti policijos rėmėju.
       Taigi įdomių ir naudingų susitikimų dieną P. Višinskio bibliotekoje savanoriai Rasa, Monika, Erika, Liudas, Evaldas ir Agnė smagiai ir svarbiausia naudingai praleido popietę „Jaunimo erdvėje“. Iš lektorių gavo naudingų žinių, kurios padės darbo paieškose.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą