2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Savanorė Agnė apie įvykusį „Posūkis-galvosūkis“ orientacinį žaidimą



Šiaulių apskrities P. Višinskio bibliotekoje savanoriaujantis jaunimas kelias savaites stropiai dirbo, galvojo, rengė užduotis, rūpinosi jų apipavidalinimu, bendravo su rėmėjais ir ruošėsi svarbiai dienai – birželio 5. Tądien įvyko savanorių organizuotas smagus renginys „Posūkis-galvosūkis“. Tai vienas iš bibliotekoje įsikūrusios „Jaunimo erdvės“ vykdomo projekto „Veikime kartu“ renginių.
Renginio dieną oras buvo puikus, švietė saulė. Dalyvauti atvyko net vienuolika komandų, nors norinčių buvo daug daugiau, tad renginys tikrai pavyko. Viskas prasidėjo nuo besišypsančių akylų stebėtojų pasiskirstymo į punktus (stoteles), kuriuose dalyviai atliko tam tikras iš anksto parengtas užduotis (tokių stotelių buvo 16).
Renginys prasidėjo 1330, kai buvo išleistos pirmosios komandos. Renginio organizatoriai buvo gerai apgalvoję ne tik trasą (komandos išleidžiamos į priešingas puses), bet ir laiką (komandos startuoja intervalais, kad nebūtų grūsčių). Taip pat maršrutui buvo parinktos įdomios ir garsios Šiaulių vietos. Bet jos pateiktos labai smagiai vaizdu (įdomus, netikėtas objekto fragmentas) ir žodžiu, raštu (smagus eilėraštukas apie ieškomą vietą). Kiekviename vokelyje, kurį gaudavo komanda buvo ir dėlionės kvadratėlis, kurį reikėjo saugoti iki žaidimo pabaigos. Visos renginyje dalyvavusios komandos buvo ne tik originalios (pavadinimai buvo įdomūs, netikėti), bet ir sportiškos ir greitos. Kai kurioms atlikti nurodytas užduotis ir įveikti gana painų savanorių parengtą maršrutą pakako valandos.
Renginys „Posūkis-galvosūkis“ nebūtų buvęs toks smagus be apdovanojimų. Juos skyrė net keletas Šiauliuose įsikūrusių įmonių. Tai UAB „Rūta“, kurios gaminamais saldainiais vaišinosi ir buvo apdovanoti dalyviai. Taip pat UAB „Citma“, kurios dovanoti vaisiai ne tik atgaivino po aktyvios objektų paieškos karštą dieną, bet ir tapo puikiomis dovanomis kiekvienai komandai. Žinoma, atgaivos suteikė ir AB „Gubernija“ padovanotos giros gėrimo „Du ožiukai“ skardinės. Be rėmėjų renginys tikrai būtų blankesnis. Taigi, mes, P. Višinskio bibliotekos savanoriai ir renginio „Posūkis-galvosūkis“ organizatoriai, norime nuoširdžiai padėkoti rėmėjams. 



Ruošiami prizai.
Ruošiamos užduotys.



Ruošiamės komandų registracijai
Pralaimėtojų nebus!
Savanorė Rasa pristato žaidimo taisykles.
Susirinko gausus būrys dalyvių.

Užduotis prie auksinio berniuko.
Užduotis su žydų antkapiais.













Puiki diena sušlapti fontane:)
Graibstom po 17 ct., kad gautume kitą nuorodą.



Mums buvo smagu!
Ar moki užsirišti batus?

Piešiam dviratį.
Lankstome laivelį.

Komandos rašė palinkėjimus bibliotekai.
Paskutinė užduotis delionė.

SUN G6 komanda.

KURMIAI KOSMOSE.

KAWAII komandos merginos.

DRĄSŪS, STIPRŪS, STORI.

Laimėtojai IS'AI!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą